Regelgeving

Voor het besturen van een brommobiel heeft u een AM-rijbewijs nodig.

Geen A- of B-rijbewijs maar toch in een brommobiel?

Als uw A- of B-rijbewijs niet meer verlengd wordt door het CBR behoudt u het recht op het AM-rijbewijs. Bij uw plaatselijke gemeente kunt dit AM-rijbewijs aanvragen. Zo kunt u, ondanks dat uw autorijbewijs niet meer geldig is, toch mobiel blijven, zonder dat u hier opnieuw examen voor hoeft te doen!

Rijbewijs ingevorderd?

Als uw rijbewijs is ingevorderd door de agent, moet u ook voor het verkrijgen van het AM-rijbewijs een rijproef bij het CBR doen.

Nooit een A- of B-rijbewijs gehad?

Heeft u nooit een A- of B-rijbewijs gehad, dan moet u een examen afleggen bij het CBR om het AM-rijbewijs te krijgen. Dit examen bestaat sinds 1 maart 2010 uit een theorie gedeelte en een praktijk gedeelte.

Wij helpen u met lessen!

Moet u een rijproef afleggen om het rijbewijs weer terug te krijgen, of wilt u graag voor de eerste keer uw AM-rijbewijs halen. Bij interesse in een brommobiel helpen wij u graag op weg. Wij hebben contacten met rijscholen waar u een proefles kunt volgen.

Neem gerust contact met ons op voor verdere informatie. Uiteraard staan wij altijd open voor vragen over deze moeilijke materie.